• Иван, 21 г. Искам да вляза актьорско майсторство в НАТФИЗ. Въпреки че няма реализация, мисля, че съм роден за актьор – за комик, но мога да играя и трагедия. Обичам да бъда в центъра на вниманието. Дори и като режисьор бих се изявил – като актьор-режисьор.
  • Асен, 17 г. Жена ми… Сигурно няма да бъде много красива – ще бъде брак по сметка.
  • Камелия, 17 г. На пет години и половина разбрах, че искам да стана адвокат. Сега ще следвам наказателно право. Обичам работата си, макар че не я работя още.
  • Боряна, 18 г. На 80 години си се представям като висока, съвсем с акъла си стара баба. Около мене – гора, стара къща, прости мебели, бели чаршафи… най-обикновени дървени неща.
  • Георги, 17 г. Искам да стана комедиен актьор - хората като ме гледат, да забравят реалността за един-два часа. Харесва ми усещането преди да излезеш на сцената – едно такова особено, все едно пеперудки ти пърхат в корема…
  • Любомира, 17 г. Иска ми се да се занимавам с PR или с реклама – да има много хора около мене. Мечтая си да отворя кафе, да си пускам моя музика там, да идват приятелите. Другото е работа, кафето е мечта. Ще изглеждам авторитетна…
  • Слави, 18 г. След 20 години се виждам зад едно огромно бюро, с много стилен костюм, с очила, и гледам строго. Ще имам малко подчинени, но много добри. В къщата ще има джакузи за шест човека, за приятелите. Отвън – огромен двор, басейн 8х20 метра, конюшня с пет коня. Даже и сърничка ще си взема, и две немски овчарки.
Мисирков / Богданов

Серията „По следите на светлото бъдеще” се базира върху интервюта с около 70 ученика от горните класове на три гимназии в София. Темата на разговорите с тях – “какъв искаш да станеш”, “как виждаш себе си след 20-30 години” – ни позволи да набележим основните посоки в мечтите на младежите, които в момента започват самостоятелния си път. Фотографиите в серията представляват визуализация на 7 от тези мечти. Проектът е част от Визуален семинар, осъществяван в партньорство с ​R​elations – проект, иницииран от Федерална фондация за култура, Германия.

Борис Мисирков и Георги Богданов са съучредители на Българско Фотографско Сдружение и основатели на Продуцентска компания АГИТПРОП. Като фотографи на свободна практика работят за водещи български и международни издания и рекламни агенции. От 2000 г. са независими продуценти и автори/оператори на множество пълнометражни документални филми, късометражни филми и визуални кампании.Фотографските им композиции са стилово разнообразни и като цяло са в посока на т.нар. «постановъчна фотография». Работите им са представяни в самостоятелни и колективни изложби в Европа и САЩ. Техни фотографии се намират в колекции на Музей на модерното изкуство в Рио Де Жанейро, Музей “Елизе” в Лозана, Музей на фотографското изкуство в Одензе, Националнахудожествена галерия - София, Софийска градска художествена галерия, Националната библиотека - Париж, сбирките на Erste Bank (Австрия), Banca Unicredito (Италия) и Европейския парламент, както и в частни галерии и колекции по света.